asocpm.blogspot.com trafic.ro

duminică, 20 februarie 2011

Film - 127 de ore


Pentru a urmări prezentarea filmului cu subtitrare în limba română, accesați pagina aceasta.

Am citit, până acum, doar recenzii admirative la adresa acestui film. Este foarte apreciat atât jocul actoricesc, cât și povestea spusă într-un mod realist și natural.

Danny Boyle a mai regizat Slumdog millionaire, The Beach și Trainspotting. Cel care interpretează rolul principal este James Franco, un actor expresiv și promițător.

Aron Raltson, eroul întâmplării reale care stă la baza filmului, a fost direct implicat în realizarea filmului și se declară mulțumit de modul în care mesajul său a fost transmis.

Deși cred că este un film foarte bine făcut, mi-ar fi foarte greu să îl privesc.

Film prezintă povestea unui tânăr care suferă un accident de cățărare pe munte, rămânând pe fundul unei crevase înguste și adânci, cu mâna dreaptă zdrobită între două stânci, fără posibilitate de a se elibera sau de anunța pe cineva despre situația în care este ori despre locul în care se află.

Știți poveștile cu lupii (sau alte animale) care își rod piciorul prins în capcană pentru a-și salva viața. Din ce am citit pe net până acum, se pare că majoritatea privitorilor a fost impresionată de scena amputării propriului braț și mulți îi numără pe cei care au leșinat în sălile de cinema. Tind, totuși, să cred că filmul nu se rezumă doar la atât, la o singură scenă mai mult sau mai puțin atroce.

Bănuiesc și vreau să sper că filmul se concentrează de fapt pe modul în care ajunge Aron Raltson la soluția de a-și salva viața, la felul în care își cântărește sacrificiul pe care îl va face, la procesele de conștiință prin care trece, la felul în care își analizează situația și posibilitățile de a ieși din aceasta.

Eroul întâmplării are o cameră video ce încă funcționează. Realizează gravitatea situației și înregistrează câteva mesaje. O întrebare la care chiar nu aștept răspunsuri: Tu cui i-ai vorbi, ce ai spune, știind că în câteva ore vei muri sigur, în suferință cumplită și singur?

Îndemnul de final:    

EN: ...Do not give up!

RO: ...Nu renunța!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu